STAMART

Atelier STAMart

Drie mannen met een voorliefde voor hout.

 

Team STAMart


 
181412_9731.JPG

TOM

Tom in een notendop? Een levensgenieter, mensenvriend en manusje van alles.

Na het verkennen van de geneugten van Rechten en Wijsbegeerte aan de KU Leuven, gevolgd door een cursus Swahili, bleek Tom nog niet verzadigd te zijn. De diversiteit en grandeur van de natuur spraken hem altijd al enorm aan en na enkele aanrakingen met mensen die professioneel met natuur omgingen, nam Tom misschien wel zijn beste beslissing tot nu toe: een opleiding boomverzorger.

Nu kun je Tom frequent hoog in de bomen terugvinden, bomen aan het oplappen en mensen voorzien van een verzorgde, knappe tuin.
Hangt hij niet in de bomen, dan is hij waarschijnlijk in het Zoniënwoud op pad met de plaatselijke boswachter, de kneepjes van het vak lerend en aan het peinzen over zijn volgende opdracht met ‘Bomen & Bos’ (een van onze vele, interessante rubrieken).


ELIAS

Elias, notoir grappenmaker met een hart voor natuur en uiteraard zijn trouwe viervoeter, Hugo.

Reeds op jonge leeftijd wist Elias dat hij niet achter de schoolbanken wou zitten en hele stapels boeken vanbuiten wilde leren. Onder het motto ‘al doende leert men’ ging hij aan de slag als zelfstandige, waardoor hij op een zeer korte tijd enorm veel ervaring op kon doen.
Elias staat er om bekend een erg betrouwbare en harde werker te zijn, iets wat zich uit in zijn werk voor STAMart.

Naast al dat werken is Elias net als Tom een levensgenieter en kun je hem terugvinden in het mooie Herent, waar hij regelmatig met zijn trouwe viervoeter Hugo al fluitend op wandel is. Naast groene vingers is Elias ook een gediplomeerd automecanicien, dus wie weet wil hij als je geluk hebt, eveneens vlug een kijkje onder de motorkap van uw teerbeminde oldtimer.

Schermafbeelding 2019-05-28 om 09.27.18.png

181412_9886.JPG

JEF

Zoals Jef maken ze ze niet meer tegenwoordig, hij is zoals ze zeggen ‘uit het juiste hout gesneden’.
Een rustige, pientere kerel die steeds probleemoplossend aan de slag gaat en dankzij zijn enorme basiskennis elk probleem klein weet te krijgen.

Het is in feite dankzij Jef dat STAMart is kunnen ontstaan. Tom en Elias ontmoeten Jef namelijk in het ABKA, de Academie voor Beeldende Kunsten in Anderlecht, waar hij hun leraar was (en is) voor ‘Hout & Meubel’.
De vlotte omgang, gedrevenheid en vakkundigheid van Jef zorgde ervoor dat onze enthousiastelingen Tom en Elias zich nog verder toespitsten en ook buiten de lesuren vele uren doorbrachten op ‘d’Academie’, zoals ze het zelf zouden zeggen.

Van het één kwam het ander en een tijdje later kwam het idee voor STAMart uit de bus: een mentor en zijn twee pupillen die samen handgemaakte, duurzame meubels met oog voor detail maken.